Pyszne jabłkowe pierścienie w brązowym cukrze – nietypowy, ale bardzo smaczny deser

Jabłka to pyszne i zdrowe owoce, które można podawać na bardzo wiele sposobów. Jeżeli uwielbiasz wyjątkowy smak tych owoców, dzisiaj przygotowałam coś specjalnie dla ciebie.

Już za chwilę zobaczysz przepis na niezwykłą formę podania jabłek – jabłkowe pierścienie w brązowym cukrze. Są po prostu przepyszne, a na dodatek wyglądają nietuzinkowo! Koniecznie ich wypróbuj.

Przepis poniżej.

Pyszne jabłkowe pierścienie w brązowym cukrze - nietypowy, ale bardzo smaczny deser
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne jabłkowe pierścienie w brązowym cukrze - nietypowy, ale bardzo smaczny deser
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umyj jabłka i pokrój w grube plastry.
    Umyj jabłka i pokrój w grube plastry.
  2. Za pomocą wyciskarki do ciastek lub szklanki, powyciskaj z plastrów jabłek pierścienie.
    Za pomocą wyciskarki do ciastek lub szklanki, powyciskaj z plastrów jabłek pierścienie.
  3. Do miski włóż maślankę i jajko. Dobrze wymieszaj.
    Do miski włóż maślankę i jajko. Dobrze wymieszaj.
  4. Do osobnej miski włóż mąkę, biały cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj.
    Do osobnej miski włóż mąkę, biały cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj.
  5. Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj wszystko na gładką i jednolitą masę.
    Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj wszystko na gładką i jednolitą masę.
  6. Namocz pierścienie jabłkowe w przygotowanej masie.
    Namocz pierścienie jabłkowe w przygotowanej masie.
  7. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią krążki jabłkowe. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą miały złocisty kolor. Następnie przełóż je z patelni na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią krążki jabłkowe. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą miały złocisty kolor. Następnie przełóż je z patelni na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
  8. Do miseczki wsyp cukier brązowy, a następnie namocz w nim krążki.
    Do miseczki wsyp cukier brązowy, a następnie namocz w nim krążki.
  9. Przełóż gotowe krążki na talerz.
    Przełóż gotowe krążki na talerz.
  10. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×