Składniki | Sposób przygotowania Umyj jabłka i pokrój w grube plastry. Za pomocą wyciskarki do ciastek lub szklanki, powyciskaj z plastrów jabłek pierścienie. Do miski włóż maślankę i jajko. Dobrze wymieszaj. Do osobnej miski włóż mąkę, biały cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj. Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj wszystko na gładką i jednolitą masę. Namocz pierścienie jabłkowe w przygotowanej masie. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią krążki jabłkowe. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą miały złocisty kolor. Następnie przełóż je z patelni na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu. Do miseczki wsyp cukier brązowy, a następnie namocz w nim krążki. Przełóż gotowe krążki na talerz. |