Pyszne jabłkowe pierścienie w brązowym cukrze – nietypowy, ale bardzo smaczny deser

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Umyj jabłka i pokrój w grube plastry.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Za pomocą wyciskarki do ciastek lub szklanki, powyciskaj z plastrów jabłek pierścienie.
  3. Do miski włóż maślankę i jajko. Dobrze wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Do osobnej miski włóż mąkę, biały cukier, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj.
  5. Połącz zawartość obydwóch misek i wymieszaj wszystko na gładką i jednolitą masę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Namocz pierścienie jabłkowe w przygotowanej masie.
  7. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią krążki jabłkowe. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż będą miały złocisty kolor. Następnie przełóż je z patelni na ręcznik papierowy i odsącz nadmiar tłuszczu.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Do miseczki wsyp cukier brązowy, a następnie namocz w nim krążki.
  9. Przełóż gotowe krążki na talerz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  10. Smacznego!