in

Jabłkowe zawijasy z karmelem i orzechami

Jabłek nigdy za wiele, dlatego znów przychodzimy z pysznym przepisem na genialny deser. Nie wiemy jak Wy, ale my nie potrafimy im odmówić 😉

Jabłkowe zawijasy z karmelem i orzechami
Jabłkowe zawijasy z karmelem i orzechami
8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Ciasto
Masa jabłkowa
Sos karmelowy

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj ciasto drożdżowe i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. W międzyczasie przygotuj karmel, łącząc: masło, śmietankę 30%, cukier brązowy i muscovado oraz orzechy włoskie.
    Przygotuj ciasto drożdżowe i odstaw do wyrośnięcia na godzinę. W międzyczasie przygotuj karmel, łącząc: masło, śmietankę 30%, cukier brązowy i muscovado oraz orzechy włoskie.
  2. Rozprowadź mieszankę na dnie naczynia.
    Rozprowadź mieszankę na dnie naczynia.
  3. Rozwałkuj ciasto i ułóż na nim masę z jabłkami, którą przygotujesz na patelni. Posyp cynamonem i zwiń w rulon.
    Rozwałkuj ciasto i ułóż na nim masę z jabłkami, którą przygotujesz na patelni. Posyp cynamonem i zwiń w rulon.
  4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i ułóż w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temperatura 190 stopni Celsjusza.
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki i ułóż w formie do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temperatura 190 stopni Celsjusza.
  5. Smacznego!
    Smacznego!