PrzepisDeseryJabłuszkowe kombinacje

Jabłuszkowe kombinacje

Jabłuszkowe kombinacje
Pyszności
01.01.2018 17:00, aktualizacja: 10.01.2019 10:16

Jeśli śledzicie nas od dłuższego czasu, z pewnością wiecie, że jesteśmy ogromnymi fanami deserów. Dlatego dziś przychodzimy z kolejną propozycją w słodkim wydaniu.

Składniki:

Jabłuszko na pierzynce

  1. 2 szt. jabłka
  2. 1 szt. ciasto francuskie
  3. 1/2 szkl. dzem
  4. 1/4 szkl. masło roztopione
  5. 1/3 szkl. cukier brązowy z cynamonem
  6. bita śmietana i karmel do dekoracji

Jabłuszkowe różyczki

  1. 1/2 szkl. dżem truskawkowy
  2. cukier puder do dekoracji
  3. 6 szt. jabłka
  4. 500 ml ciepła woda
  5. 1/3 szkl. sok z cytryny
  6. 1 szt. ciasto francuskie
Sposób przygotowania:

1. Przetnij jabłka na pół i usuń nasiona.

Obraz

2. Potem ponacinaj owoce (tak jak na zdjęciu poniżej).

Obraz

3. Podziel ciasto francuskie na prostokąty. Następnie rozprowadź na nich dżem i ułóż na środku kawałki owoców. Na jabłkach rozprowadź roztopione masło.

Obraz

4. Jabłuszka posyp mieszanką z brązowego cukru i cynamonu. Następnie piecz je przez 25 minut w rozgrzanym do 190°Celsjusza piekarniku.

Obraz

5. Gotowy deser możesz podać z bitą śmietaną i karmelem.

Obraz

6. Pokrój owoce w płatki (jak na zdjęciu poniżej). Zalej je wodą i dodaj sok z cytryny. Następnie umieść miskę z jabłkami w mikrofalówce na 30 sekund.

Obraz

7. Ciasto francuskie podziel w poziomie na kilka pasków. Rozprowadź na nich dżem truskawkowy i kawałki jabłek, po czym zwiń je w rulon.

Obraz

8. Jabłkowe różyczki piecz przez 17 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.

Obraz

9. Gotowy deser możesz posypać cukrem pudrem.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także