Jajeczna tarta z pomidorami

Tym razem postanowiliśmy połączyć jajka i pomidory. Dodaliśmy do nich również mozzarellę i wyszło coś naprawdę wspaniałego ?



Składniki:
Porcje- 1 szt. ciasto kruche
- 4 szt. pomidory bawole serca
- 250 g mini mozzarella
Masa jajeczna
- 4 szt. jajka
- 150 ml śmietana
- 150 g boczek podsmażony
- 100 g mozzarella starta
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz


Sposób przygotowania:
- Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
- W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
- W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze