Jajeczna tarta z pomidorami

Tym razem postanowiliśmy połączyć jajka i pomidory. Dodaliśmy do nich również mozzarellę i wyszło coś naprawdę wspaniałego ?

Jajeczna tarta z pomidorami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczna tarta z pomidorami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Masa jajeczna

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
    Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
  2. W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
    Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
  4. W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×