in

Jajeczna tarta z pomidorami

Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni
Naturalne środki czystości, które możesz znaleźć w kuchni

Jeśli środki czystości do kuchni, to tylko te naturaln...

Tym razem postanowiliśmy połączyć jajka i pomidory. Dodaliśmy do nich również mozzarellę i wyszło coś naprawdę wspaniałego 😉

Jajeczna tarta z pomidorami
Jajeczna tarta z pomidorami
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Masa jajeczna

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
    Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
  2. W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
    Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
  4. W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!