Wirtualna Polska

Jajeczna tarta z pomidorami

Jajeczna tarta z pomidorami

Tym razem postanowiliśmy połączyć jajka i pomidory. Dodaliśmy do nich również mozzarellę i wyszło coś naprawdę wspaniałego ?

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Jajeczna tarta z pomidorami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczna tarta z pomidorami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Masa jajeczna
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
    Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
    Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×