Kategorie Kolacje

Jajeczna tarta z pomidorami

Tym razem postanowiliśmy połączyć jajka i pomidory. Dodaliśmy do nich również mozzarellę i wyszło coś naprawdę wspaniałego ?

Jajeczna tarta z pomidorami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczna tarta z pomidorami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Masa jajeczna

Sposób przygotowania:

  1. Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
    Odetnij górną część pomidorów. Następnie usuń ich zawartość.
  2. W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: jajka, śmietanę, podsmażony boczek, startą mozzarellę, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
    Ułóż w formie do pieczenia ciasto francuskie. Po czym umieść w środku pomidory.
  4. W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W każdym warzywie umieść mini mozzarelle. Dodaj również do formy jajeczną mieszankę, po czym wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
247713