Jajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą

Jajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą

Jajeczna tarta z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Tak dokładnie było w naszym przypadku!

Pyszną tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem

Jajeczna tarta z pomidorkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczna tarta z pomidorkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przełóż ciasto francuskie do formy i zrób nakłucia przy pomocy widelca. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Przełóż ciasto francuskie do formy i zrób nakłucia przy pomocy widelca. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  2. Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: jajka, śmietanę, żółty ser, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: jajka, śmietanę, żółty ser, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Obetnij kocówki pomidorków koktajlowych. Następnie wydrąż ich zawartość.
    Obetnij kocówki pomidorków koktajlowych. Następnie wydrąż ich zawartość.
  4. Przelej jajeczną mieszankę do podpieczonej tarty.
    Przelej jajeczną mieszankę do podpieczonej tarty.
  5. Następnie ułóż wydrążone pomidorki, a w powstałych otworach umieść mozzarellę. Ponownie wstaw do Ovi, tym razem na 10 minut.
    Następnie ułóż wydrążone pomidorki, a w powstałych otworach umieść mozzarellę. Ponownie wstaw do Ovi, tym razem na 10 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×