Jajeczna tarta z pomidorkami

Jajeczna tarta z pomidorami i mozzarellą
Jajeczna tarta z pomidorkami koktajlowymi i mini mozzarellą skradnie Twoje serce od pierwszego kęsa. Skąd to wiemy? Tak dokładnie było w naszym przypadku!
Pyszną tartę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Mini bułeczki z camembertem
Składniki:
Porcje- 1 arkusz ciasto francuskie
- 3 szt. jajka
- 1/3 szkl. śmietana 22%
- 1/2 szkl. żółty ser
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 7 szt. pomidorki koktajlowe
- 7 szt. mini mozzarella
Sposób przygotowania:
- Przełóż ciasto francuskie do formy i zrób nakłucia przy pomocy widelca. Następnie wstaw do Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Czas przygotować jajeczną mieszankę. W tym celu połącz ze sobą: jajka, śmietanę, żółty ser, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Obetnij kocówki pomidorków koktajlowych. Następnie wydrąż ich zawartość.
- Przelej jajeczną mieszankę do podpieczonej tarty.
- Następnie ułóż wydrążone pomidorki, a w powstałych otworach umieść mozzarellę. Ponownie wstaw do Ovi, tym razem na 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze