Jajeczne babeczki

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych babeczek. Oczywiście muszą mieć one temat przewodni – jajka.
I nam udało się połączyć oba te światy w cudowną całość, której nie można powiedzieć nie ?
Składniki:
PorcjeBabeczki
- 1,5 szkl. mąka
- 1/2 szkl. cukier
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1 szczypta sól
- 270 ml mleko
- 1 łyżeczka ocet jabłkowy
- 1/3 szkl. olej
- 1 puszka brzoskiwnie mała
- 1 szczypta sól
Lukier
- 30 g masło miękkie
- 60 g serek śmietankowy
- 250 g cukier puder
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz cukier.
- Jako kolejne składniki dodaj olej, ocet jabłkowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: cukier puder, serek śmietankowy oraz miękkie masło. Udekoruj każdą babeczkę i umieść na wierzchu kawałki brzoskwini.
- Smacznego!
Komentarze