Jajeczne babeczki

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych babeczek. Oczywiście muszą mieć one temat przewodni – jajka.

I nam udało się połączyć oba te światy w cudowną całość, której nie można powiedzieć nie ?

Jajeczne babeczki - słodkości6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Frania
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczne babeczki - słodkości
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Babeczki
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz cukier.
    W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól oraz cukier.
  2. Jako kolejne składniki dodaj olej, ocet jabłkowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Jako kolejne składniki dodaj olej, ocet jabłkowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: cukier puder, serek śmietankowy oraz miękkie masło. Udekoruj każdą babeczkę i umieść na wierzchu kawałki brzoskwini.
    W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: cukier puder, serek śmietankowy oraz miękkie masło. Udekoruj każdą babeczkę i umieść na wierzchu kawałki brzoskwini.
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×