in

Jajeczne babeczki

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć pysznych babeczek. Oczywiście muszą mieć one temat przewodni – jajka.

I nam udało się połączyć oba te światy w cudowną całość, której nie można powiedzieć nie 😉

Jajeczne babeczki - słodkości
Jajeczne babeczki - słodkości
6-8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Babeczki
Lukier

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz cukier.
    W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz cukier.
  2. Jako kolejne składniki dodaj olej, ocet jabłkowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Jako kolejne składniki dodaj olej, ocet jabłkowy oraz mleko. Dokładnie wymieszaj i przelej do formy na muffinki. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  3. W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: cukier puder, serek śmietankowy oraz miękkie masło. Udekoruj każdą babeczkę i umieść na wierzchu kawałki brzoskwini.
    W międzyczasie przygotuj lukier, łącząc ze sobą: cukier puder, serek śmietankowy oraz miękkie masło. Udekoruj każdą babeczkę i umieść na wierzchu kawałki brzoskwini.
  4. Smacznego!
    Smacznego!