Jajeczne bataty

Śniadanku w takim wydaniu nie można odmówić. Po prostu nie ma takiej opcji ?

Jajeczne bataty4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczne bataty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podzielonego w cienkie paseczki batata podsmaż na oleju kokosowym.
    Podzielonego w cienkie paseczki batata podsmaż na oleju kokosowym.
  2. Po 8 minutach utwórz z batata 4 okręgi (jak na zdjęciu poniżej. Na środku każdego umieść po jednym jajku.
    Po 8 minutach utwórz z batata 4 okręgi (jak na zdjęciu poniżej. Na środku każdego umieść po jednym jajku.
  3. Wstaw do piekarnika do chwili, aż jajko się zetnie (temp. 180 stopni Celsjusza)
    Wstaw do piekarnika do chwili, aż jajko się zetnie (temp. 180 stopni Celsjusza)
  4. Przed podaniem dopraw solą i pierzem. Dodaj również szczypiorek.
    Przed podaniem dopraw solą i pierzem. Dodaj również szczypiorek.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×