in ,

Jajeczne kotleciki

Z czym kojarzy się nam dzieciństwo? Oczywiście z jajecznymi kotlecikami, które nie tylko fajnie wyglądają, ale i świetnie smakują.

Jajeczne kotleciki
Jajeczne kotleciki
5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj i obierz 5 jajek. Następnie rozdrobnij je przy pomocy widelca.
    Ugotuj i obierz 5 jajek. Następnie rozdrobnij je przy pomocy widelca.
  2. Jako kolejne składniki dodaj żółtko, pietruszkę, szczypiorek, 4 łyżki bułki tartej, sól, pieprz oraz żółty ser. Dokładnie wymieszaj.
    Jako kolejne składniki dodaj żółtko, pietruszkę, szczypiorek, 4 łyżki bułki tartej, sól, pieprz oraz żółty ser. Dokładnie wymieszaj.
  3. Z powstałej mieszanki uformuj kotleciki. Po czym obtocz je w bułce tartej i smaż na patelni.
    Z powstałej mieszanki uformuj kotleciki. Po czym obtocz je w bułce tartej i smaż na patelni.
  4. Gotowe kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami malucha. Smacznego!
    Gotowe kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami malucha. Smacznego!