PrzepisPrzekąskiJajeczne papryki

Jajeczne papryki

Jajeczne papryki
Pyszności
06.03.2018 17:00, aktualizacja: 23.07.2018 12:34

Tym razem mamy dla Was propozycję, która sprawdzi się zarówno jako kolacja, śniadanie i przekąska. Jesteśmy pewni, że jajeczne papryki już na stałe zagoszczą do Waszych domów.

Składniki:

  1. 3 szt. papryka różne kolory
  2. 8 szt. jajka
  3. 4 plastry boczek podsmażony i pokrojony w kostkę
  4. 2 łyżki szczypiorek posiekany drobno
  5. 1/2 szkl. mleko
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szkl. ser żółty
Sposób przygotowania:

1. Podziel papryki na pół i usuń ich zawartość. Następnie przełóż je do formy do pieczenia. Do naczynia wlej 200 ml wody i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

2. W misce połącz ze sobą jajka, boczek, szczypiorek, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Do mieszanki dodaj żółty ser i ponownie wymieszaj.

Obraz

4. Przelej mieszankę do podpieczonych papryk i ponownie wstaw do piekarnika (temp. 190 stopni Celsjusza, czas. 35-40 min).

Obraz

5. I to wszystko :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także