Jajeczne papryki

Tym razem mamy dla Was propozycję, która sprawdzi się zarówno jako kolacja, śniadanie i przekąska. Jesteśmy pewni, że jajeczne papryki już na stałe zagoszczą do Waszych domów.

Jajeczne papryki6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajeczne papryki
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel papryki na pół i usuń ich zawartość. Następnie przełóż je do formy do pieczenia. Do naczynia wlej 200 ml wody i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel papryki na pół i usuń ich zawartość. Następnie przełóż je do formy do pieczenia. Do naczynia wlej 200 ml wody i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  2. W misce połącz ze sobą jajka, boczek, szczypiorek, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą jajka, boczek, szczypiorek, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do mieszanki dodaj żółty ser i ponownie wymieszaj.
    Do mieszanki dodaj żółty ser i ponownie wymieszaj.
  4. Przelej mieszankę do podpieczonych papryk i ponownie wstaw do piekarnika (temp. 190 stopni Celsjusza, czas. 35-40 min).
    Przelej mieszankę do podpieczonych papryk i ponownie wstaw do piekarnika (temp. 190 stopni Celsjusza, czas. 35-40 min).
  5. I to wszystko 🙂
    I to wszystko :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×