Jajecznica ze szpinakiem, pomidorami i serem zapiekana w szynce

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miski wbij 6 jajek i dodaj do nich sól, czosnek granulowany i pieprz. Dokładnie rozmieszaj.
  2. Rozgrzej patelnię, a następnie włóż na nią masło. Kiedy się roztopi, wlej na patelnię zawartość miski i usmaż jajecznicę. Następnie dodaj starty ser żółty, liście szpinaku i pomidory. Wymieszaj. Kiedy szpinak zwiędnie, zdejmij patelnię z ognia.
  3. Na stole ułóż koło siebie 2 plastry szynki babuni. Nałóż przygotowany farsz i zawiń szynkę w rulon. Tę samą czynność powtórz z pozostałymi plastrami szynki i z pozostałym farszem. Ułóż rulony w naczyniu żaroodpornym i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Piecz przez 15 minut.
  4. Po 15 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przełóż rulony na talerze.
  5. Smacznego!