PrzepisJajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Jajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Pyszności
08.04.2020 17:00, aktualizacja: 07.09.2020 18:16

Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.

W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Składniki:

Farsz z pieczarek

  1. 2 łyżki masło
  2. 200 g pieczarki
  3. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  4. 60 g ser żółty starty
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Farsz z zielonego groszku

  1. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 70 g świeży szpinak
  3. 150 g zielony groszek ugotowany
  4. 3 łyżki majonez
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z łososia

  1. 1 ząbek czosnek
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  5. 250 g serek śmietankowy
  6. 150 g łosoś wędzony
  7. 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.

Obraz

2. Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.

Obraz

3. I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.

Obraz

4. Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.

Obraz

5. I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także