Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.

W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Zobacz także: Wiosenny tort z kanapek

Jajka faszerowane20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajka faszerowane
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Farsz z zielonego groszku
Farsz z łososia
Farsz z pieczarek

Sposób przygotowania:

  1. Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.
    Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.
  2. Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.
    Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.
  3. I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.
    I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.
  4. Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.
    Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.
  5. I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.
    I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×