Kategorie PrzekąskiPrzepisy

Jajka faszerowane w panierce – idealna przekąska

Jak zrobić jajka faszerowane w panierce? To bardzo proste, a zarazem efektowne danie, które nada się na wiele okazji. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste!

W naszych domach jest to niezastąpiona propozycja wielkanocna, której nie potrafi odmówić żaden członek rodziny. Jeśli więc szukasz pomysłu na ciekawy przepis, jajka faszerowane w panierce, sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Zobacz także: Fit majonez

Jajka faszerowane w panierce - idealna przekąska16
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajka faszerowane w panierce - idealna przekąska
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. 1. 8 ugotowanych jajek podziel na pół. Białka odłóż na bok, natomiast żółtka włóż do miski.
    1. 8 ugotowanych jajek podziel na pół. Białka odłóż na bok, natomiast żółtka włóż do  miski.
  2. 2. Następnie dodaj majonez, fetę i suszone pomidory.
    2. Następnie dodaj majonez, fetę i suszone pomidory.
  3. 3. Jako kolejne składniki dodaj: szczypiorek, pieprz i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, do chwili aż powstanie z nich jajeczna pasta.
    3. Jako kolejne składniki dodaj: szczypiorek, pieprz i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, do chwili aż powstanie z nich jajeczna pasta.
  4. 4. Odłożone wcześniej białka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie usmaż je na rozgrzanym oleju.
    4. Odłożone wcześniej białka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie usmaż je na rozgrzanym oleju.
  5. 5. Gotowe jajka nafaszeruj wcześniej przygotowaną mieszanką.
    5. Gotowe jajka nafaszeruj wcześniej przygotowaną mieszanką.
  6. 6. I to wszystko!
    6. I to wszystko!
Jajka faszerowane w panierce

Czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? Oczywiście faszerowanych jajek 🥚A skoro już o nich mowa, oto oryginalny przepis, który możecie wykorzystać już za kilka dni 😊

Posted by Pyszności on Wednesday, March 28, 2018
214990