Jajka faszerowane w panierce – idealna przekąska

Jak zrobić jajka faszerowane w panierce? To bardzo proste, a zarazem efektowne danie, które nada się na wiele okazji. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste!
W naszych domach jest to niezastąpiona propozycja wielkanocna, której nie potrafi odmówić żaden członek rodziny. Jeśli więc szukasz pomysłu na ciekawy przepis, jajka faszerowane w panierce, sprawdzą się w tej roli doskonale ?
Zobacz także: Fit majonez
Składniki:
Porcje- 10 szt. jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonez
- 60 g feta
- 30 g suszone pomidory
- 3 łyżki szczypiorek
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1 szkl. mąka
- 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- 1. 8 ugotowanych jajek podziel na pół. Białka odłóż na bok, natomiast żółtka włóż do miski.
- 2. Następnie dodaj majonez, fetę i suszone pomidory.
- 3. Jako kolejne składniki dodaj: szczypiorek, pieprz i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, do chwili aż powstanie z nich jajeczna pasta.
- 4. Odłożone wcześniej białka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie usmaż je na rozgrzanym oleju.
- 5. Gotowe jajka nafaszeruj wcześniej przygotowaną mieszanką.
- 6. I to wszystko!
Komentarze