PrzepisPrzekąskiJajka faszerowane w panierce - idealna przekąska

Jajka faszerowane w panierce - idealna przekąska

Jajka faszerowane w panierce - idealna przekąska
Pyszności
28.03.2018 17:00, aktualizacja: 15.04.2021 14:43

Jak zrobić jajka faszerowane w panierce? To bardzo proste, a zarazem efektowne danie, które nada się na wiele okazji. Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste!

W naszych domach jest to niezastąpiona propozycja wielkanocna, której nie potrafi odmówić żaden członek rodziny. Jeśli więc szukasz pomysłu na ciekawy przepis, jajka faszerowane w panierce, sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Składniki:

  1. 10 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 3 łyżki majonez
  3. 60 g feta
  4. 30 g suszone pomidory
  5. 3 łyżki szczypiorek
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szkl. mąka
  9. 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:

1. 1. 8 ugotowanych jajek podziel na pół. Białka odłóż na bok, natomiast żółtka włóż do miski.

Obraz

2. 2. Następnie dodaj majonez, fetę i suszone pomidory.

Obraz

3. 3. Jako kolejne składniki dodaj: szczypiorek, pieprz i sól. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, do chwili aż powstanie z nich jajeczna pasta.

Obraz

4. 4. Odłożone wcześniej białka obtocz w mące, jajkach i bułce tartej. Następnie usmaż je na rozgrzanym oleju.

Obraz

5. 5. Gotowe jajka nafaszeruj wcześniej przygotowaną mieszanką.

Obraz

6. 6. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także