Kategorie Na szybkoPrzekąski

Jajka faszerowane pastą z awokado

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie jajek faszerowanych pastą z awokado. Będą hitem na wielkanocnym stole!

Jajka faszerowane pastą z awokado
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajka faszerowane pastą z awokado
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Każde jajko obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół. Wydrąż żółtka i przesyp je do osobnej miseczki. Każde jajko przepłucz w wodzie, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.
    Każde jajko obierz ze skorupki, a następnie przekrój na pół. Wydrąż żółtka i przesyp je do osobnej miseczki. Każde jajko przepłucz w wodzie, a następnie osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Do żółtek dodaj pokrojone w kostkę awokado. Za pomocą widelca zgnieć wszystko na pastę. Następnie dodaj sok z limonki, sól, pietruszkę, szczypiorek i papryczkę Serrano. Dokładnie wymieszaj.
    Do żółtek dodaj pokrojone w kostkę awokado. Za pomocą widelca zgnieć wszystko na pastę. Następnie dodaj sok z limonki, sól, pietruszkę, szczypiorek i papryczkę Serrano. Dokładnie wymieszaj.
  3. Do każdego jajka nałóż przygotowane nadzienie.
    Do każdego jajka nałóż przygotowane nadzienie.
  4. I gotowe.
    I gotowe.
  5. Smacznego!
Faszerwane jajka

Jajka faszerowane pyszną pastą z awokado 😋 Będą hitem na Wielkanocnym stole! 😄 🐣 🐰

Posted by Pyszności on Friday, April 14, 2017
191069