jajka w chrupiącej panierce
Kategorie Ovi SmartPhilipsPrzekąskiPrzepisy

Jajka w chrupiącej panierce

Jajka w chrupiącej panierce z sosem chrzanowym domowej roboty to idealna kombinacja smakowa. To jednocześnie wyjątkowa propozycja na wielkanocny stół.

Nasze jajka przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka w chrupiącej panierce8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajka w chrupiącej panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Jajka
Sos chrzanowy

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj dwie miseczki. W jednej połącz roztrzepane jajka i mleko.
    Przygotuj dwie miseczki. W jednej połącz roztrzepane jajka i mleko.
  2. Natomiast w drugim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i parmezan.
    Natomiast w drugim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i parmezan.
  3. Teraz obtocz dwukrotnie ugotowane jajka w mlecznej i serowej mieszance. Następnie piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Teraz obtocz dwukrotnie ugotowane jajka w mlecznej i serowej mieszance. Następnie piecz je w Ovi przez 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj sos chrzanowy. W tym celu połącz: tarty chrzan, majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj sos chrzanowy. W tym celu połącz: tarty chrzan, majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Gotowe jajka podawaj z sosem. Smacznego!
    Gotowe jajka podawaj z sosem. Smacznego!
343666