Jajka w mięsnej panierce

jajka w mięsnej panierce

Jajka w mięsnej panierce to nasz sprawdzony patent na pyszną przekąskę na ciepło. Wystarczy, że raz ją skosztujesz, a na pewno pokochasz ją na zawsze.

Naszą dzisiejszą przekąskę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Krążki cebulowe Big Mac

Jajka w mięsnej panierce5
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Jajka w mięsnej panierce
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Na początek przygotuj mięsną otoczkę. W tym celu połącz: mięso mielone, sól, czosnek i cebulę granulowaną, pieprz oraz rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.
    Na początek przygotuj mięsną otoczkę. W tym celu połącz: mięso mielone, sól, czosnek i cebulę granulowaną, pieprz oraz rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.
  2. Obtocz mięsną mieszanką jajka ugotowane na twardo.
    Obtocz mięsną mieszanką jajka ugotowane na twardo.
  3. Następnie obtocz każdy element w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Następnie obtocz każdy element w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
  4. Tak przygotowane jajka ułóż w Ovi i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Tak przygotowane jajka ułóż w Ovi i polej delikatnie oliwą z oliwek. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×