Jajko sadzone na słodko
Dania
Ciasta i desery
Porcje
6
Porcje
6
Składniki
1
małe opakowanie
biszkopty
800
g
ser z wiaderka do serników
5
łyżek
cukier puder
2
opakowania
galaretka cytrynowa
250
ml
śmietanka 30%
3
szt.
brzoskwinie z puszki
1
opakowanie
galaretka przezroczysta
Sposób przygotowania
W formie do pieczenia ułóż papier do pieczenia. Następnie ułóż na dnie biszkopty.
W mikserze połącz ze sobą ser na sernik, cukier puder i galaretki (rozpuść je w 500 ml gorącej wody i ostudź przed połączeniem z masą).
W międzyczasie ubij śmietankę. Następnie dodaj ją do powstałej masy.
Przełóż masę do formy do pieczenia i chłodź do chwili, aż stężeje.
Następnie ułóż na wierzchu kawałki brzoskwiń. Zalej przezroczystą galaretką.
Smacznego!