Jesienne kawy

Nasze jesienne kawy staną się hitem tego sezonu. Zresztą sami się o tym przekonajcie i koniecznie sprawdźcie co też dzisiaj dla Was przygotowaliśmy. Nie zapomnijcie również napisać co myślicie o naszych propozycjach. Z niecierpliwością czekamy na Wasze komentarze.
Składniki:
PorcjeKawa dyniowa
- 200 g dynia
- 120 ml kawa czarna
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta imbir
- 1 szczypta gałka muszkatołowa
- 1 łyżeczka syrop waniliowy
- 200 ml mleko ciepłe
- 3 łyżeczki brązowy cukier
- bita śmietana do dekoracji
- wiórki z białej czekolady do dekoracji
- laska cynamonu do dekoracji
Kawa z rumem
- 200 ml kawa czarna
- 40 ml ciemny rum
- 1/8 łyżeczki cynamom
- 1/8 łyżeczki kardamon
- 2,5 łyżeczki brązowy cukier
- 150 ml mleko ciepłe
- wiórki z gorzkiej czekolady do dekoracji
Sposób przygotowania:
Kawa dyniowa
- Przygotuj puree z dyni.
- Do szklanki z kawą dodaj puree z dyni. Następnie wzbogać smak kawy przy pomocy: cynamonu, imbiru, gałki muszkatołowej. Dodaj również syrop waniliowy.
- Do kubka z kawą wlej również ciepłe mleko i dodaj brązowy cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Udekoruj kawę przy pomocy bitej śmietany, wiórek z białej czekolady i laski cynamonu.
- I to wszystko!
Kawa z rumem
- Do kubka wlej czarną kawę.
- Następnie dodaj rum.
- Dopraw kawę przy pomocy kardamonu i cynamonu. Dodaj również brązowy cukier i ciepłe mleko.
- Posyp kawę wiórkami z gorzkiej czekolady.
- I kawa jest już gotowa!
Komentarze