Mamy jesień za oknem, dlatego też przychodzimy z propozycją specjalnie na taką okazję ? Pyszne jesienne wieżyczki to prawdziwy strzał w 10!
Składniki:
PorcjeFarsz mięsny
- 400 g mięso mielone z kurczaka
- 5-6 szt. suszone pomidory w oleju
- 1 łyżeczka zioła prowansalskie
- 1/2 łyżeczki chili
Farsz z buraka
- 2 szt. małe buraki czerwone
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 3 łyżki posiekana natka pietruszki
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Farsz z dyni
- 2 szt. dynia piżmowa
- 1 łyżeczka rozmaryn
- 1 łyżeczka płatki chili
- 2 łyżki olej kokosowy
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Podziel dynię piżmową na kilka kawałków. Następnie wydrąż ich środek.
- W misce przygotuj pierwszą mieszankę - mielonego kurczaka, suszone pomidory, zioła prowansalskie i chili.
- Czas na mieszankę z dynią piżmową. Dodaj do niej rozmaryn, płatki chili, olej kokosowy, sól oraz pieprz.
- I na koniec połączenie z czerwonymi burakami. Połącz je z kminem rzymskim, posiekaną natką pietruszki, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
- Ułóż wcześniej wydrążone kawałki dyni w formie do pieczenia. Następnie nafaszeruj je przygotowanymi mieszankami. Wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Jesienne wieżyczkiKolorowe wieżyczki w dyni piżmowej to idealna propozycja na głodne jesienne wieczory! 🍁🍂PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/229721
Posted by Pyszności Fit on Monday, October 22, 2018