PrzepisFitJesienne wieżyczki

Jesienne wieżyczki

Jesienne wieżyczki
Pyszności
27.10.2018 12:00, aktualizacja: 29.10.2018 08:10

Mamy jesień za oknem, dlatego też przychodzimy z propozycją specjalnie na taką okazję ? Pyszne jesienne wieżyczki to prawdziwy strzał w 10!

Składniki:

Farsz z buraka

  1. 2 szt. małe buraki czerwone
  2. 1 łyżeczka kmin rzymski
  3. 3 łyżki posiekana natka pietruszki
  4. 2 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z dyni

  1. 2 szt. dynia piżmowa
  2. 1 łyżeczka rozmaryn
  3. 1 łyżeczka płatki chili
  4. 2 łyżki olej kokosowy
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz mięsny

  1. 400 g mięso mielone z kurczaka
  2. 5-6 szt. suszone pomidory w oleju
  3. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  4. 1/2 łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

1. Podziel dynię piżmową na kilka kawałków. Następnie wydrąż ich środek.

Obraz

2. W misce przygotuj pierwszą mieszankę - mielonego kurczaka, suszone pomidory, zioła prowansalskie i chili.

Obraz

3. Czas na mieszankę z dynią piżmową. Dodaj do niej rozmaryn, płatki chili, olej kokosowy, sól oraz pieprz.

Obraz

4. I na koniec połączenie z czerwonymi burakami. Połącz je z kminem rzymskim, posiekaną natką pietruszki, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

Obraz

5. Ułóż wcześniej wydrążone kawałki dyni w formie do pieczenia. Następnie nafaszeruj je przygotowanymi mieszankami. Wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także