Kajmakowy mazurek

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania ciasta. W tym celu połącz na desce do krojenia: mąkę, zimne masło, cukier puder, sól oraz dwa żółtka. Stwórz ciasto, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.
  2. Następnie rozwałkuj większą część ciasta i umieść w formie do pieczenia. Z reszty ciasta stwórz warkocz i obtocz blachę dookoła. Nakłuj ciasto widelcem.
  3. Wstaw ciasto do piekarnika na 18 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  4. Na podpieczonym cieście rozprowadź kajmak. Następnie przy pomocy żurawiny i migdałów stwórz kwiatki.
  5. Posyp całość wiórkami kokosowymi i gotowe!
Kajmakowy mazurek
Kajmakowy mazurek

Jak Wielkanoc to i świąteczny mazurek ❤️ W tym roku podany z kajmakiem 😍

Posted by Słodkości on Tuesday, March 31, 2020