in

Kakaowiec bez pieczenia

Oto genialny deser, który nie wymaga pieczenia i jest bardzo łatwy do przygotowania. Czyż to nie idealne połączenie? Naszym zdaniem tak 🙂 Na pewno będziecie zachwyceni, a kakaowa wariacja na stałe zagości w Waszych domach.

Kakaowiec bez pieczenia
Kakaowiec bez pieczenia
15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier, kakao i żółtka. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą mleko (1,5 szkl.), mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, cukier, kakao i żółtka. Dokładnie wymieszaj.
  2. Zagotuj w garnku 600 ml mleka. Stopniowo dodawaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Kiedy wszystko się ładnie połączy, odstaw z palnika do ostudzenia.
    Zagotuj w garnku 600 ml mleka. Stopniowo dodawaj wcześniej przygotowaną mieszankę. Kiedy wszystko się ładnie połączy, odstaw z palnika do ostudzenia.
  3. Kiedy kakaowa mieszanka już ostygnie, ubij w mikserze miękkie masło. Powoli dodawaj małe dawki przygotowanej masy.
    Kiedy kakaowa mieszanka już ostygnie, ubij w mikserze miękkie masło. Powoli dodawaj małe dawki przygotowanej masy.
  4. W formie do pieczenia ułóż warstwy w następującej kolejności: herbatniki, masa, herbatniki, dżem porzeczkowy, masa, herbatniki, masa, herbatniki i znowu masa.
    W formie do pieczenia ułóż warstwy w następującej kolejności: herbatniki, masa, herbatniki, dżem porzeczkowy, masa, herbatniki, masa, herbatniki i znowu masa.
  5. Deser chłodź przez całą noc.
    Deser chłodź przez całą noc.
  6. Gotowe ciasto przed podaniem posyp startą czekoladą. I to wszystko!
    Gotowe ciasto przed podaniem posyp startą czekoladą. I to wszystko!