Kanapeczki z ciasta francuskiego z szynką, serem i pysznym farszem. Prezentują się przepięknie!

Porcje
5kanapek
Porcje
5kanapek
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do dużej miski włóż śmietanę, sól, pieprz, czosnek granulowany, cebulę granulowaną i wbij 8 jajek. Dokładnie rozmieszaj.
  2. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej na nią przygotowaną wcześniej miksturę ze śmietany, jajek i przypraw. Smaż co jakiś czas mieszając, aż otrzymasz taki efekt, jak na zdjęciu poniżej:
  3. Rozwiń ciasto francuskie i powycinaj z niego 10 równych prostokątów. 5 prostokątów ponacinaj i zawiń w warkoczyk tak, jak na zdjęciu poniżej:
  4. Na niezawiniętych prostokątach połóż po jednym plasterku szynki, dwóch łyżkach smażonego wcześniej farszu oraz po plasterku sera cheddar. Następnie przykryj wszystko zawiniętym warkoczykiem z ciasta francuskiego. Poukładaj kanapki na blaszce do pieczenia.
  5. Do małej miseczki wbij 1 jajko i dokładnie je rozmieszaj. Następnie za pomocą pędzelka nasmaruj ciasto francuskie w kanapkach.
  6. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut.
  7. Po 30 minutach wyjmij gotowe kanapeczki. Wyglądają przepysznie, prawda?