Zawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!

W tym artykule znajdziesz ciekawy sposób na zamienienie chleba tostowego, bekonu i sera żółtego w niesamowitą kanapkę. To naprawdę bardzo proste!

Wystarczy, że zawiniesz pieczywo z serem w plastry bekonu i usmażysz, a efekt na pewno pozytywnie cie zaskoczy. Taka przekąska idealnie nada się na śniadanie lub jako imprezowy przysmak.

Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Zawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ułóż pionowo na talerzu trzy plastry boczku, a na ich środku umieść kawałek pieczywa tostowego.
    Ułóż pionowo na talerzu trzy plastry boczku, a na ich środku umieść kawałek pieczywa tostowego.
  2. Na kawałku chleba równomiernie rozłóż starty żółty ser, a następnie połóż na nim jeszcze jeden kawałek pieczywa.
    Na kawałku chleba równomiernie rozłóż starty żółty ser, a następnie połóż na nim jeszcze jeden kawałek pieczywa.
  3. Zawiń plastry boczku do środka kanapki.
    Zawiń plastry boczku do środka kanapki.
  4. Na zawiniętej kanapce ustaw pozostałe 3 plastry boczku, tym razem poziomo.
    Na zawiniętej kanapce ustaw pozostałe 3 plastry boczku, tym razem poziomo.
  5. Obróć kanapkę na drugą stronę i ponownie zawiń plastry do środka.
    Obróć kanapkę na drugą stronę i ponownie zawiń plastry do środka.
  6. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią kanapkę zawiniętą w boczek. Smaż przez 5 minut, co jakiś czas obracając ją na drugą stronę. Kiedy boczek będzie dosmażony, przełóż z patelni na talerz i przekrój kanapkę na pół.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią kanapkę zawiniętą w boczek. Smaż przez 5 minut, co jakiś czas obracając ją na drugą stronę. Kiedy boczek będzie dosmażony, przełóż z patelni na talerz i przekrój kanapkę na pół.
  7. Wygląda przepysznie!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×