Zawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!

W tym artykule znajdziesz ciekawy sposób na zamienienie chleba tostowego, bekonu i sera żółtego w niesamowitą kanapkę. To naprawdę bardzo proste!
Wystarczy, że zawiniesz pieczywo z serem w plastry bekonu i usmażysz, a efekt na pewno pozytywnie cie zaskoczy. Taka przekąska idealnie nada się na śniadanie lub jako imprezowy przysmak.
Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
Sposób przygotowania:
- Ułóż pionowo na talerzu trzy plastry boczku, a na ich środku umieść kawałek pieczywa tostowego.
- Na kawałku chleba równomiernie rozłóż starty żółty ser, a następnie połóż na nim jeszcze jeden kawałek pieczywa.
- Zawiń plastry boczku do środka kanapki.
- Na zawiniętej kanapce ustaw pozostałe 3 plastry boczku, tym razem poziomo.
- Obróć kanapkę na drugą stronę i ponownie zawiń plastry do środka.
- Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią kanapkę zawiniętą w boczek. Smaż przez 5 minut, co jakiś czas obracając ją na drugą stronę. Kiedy boczek będzie dosmażony, przełóż z patelni na talerz i przekrój kanapkę na pół.
- Wygląda przepysznie!
Komentarze