PrzepisPrzekąskiZawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!

Zawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!

Zawinęła dwa kawałki chleba w plastry boczku i usmażyła. W efekcie powstała niesamowita kanapka!
Pyszności
02.06.2016 18:32, aktualizacja: 30.05.2017 16:21

W tym artykule znajdziesz ciekawy sposób na zamienienie chleba tostowego, bekonu i sera żółtego w niesamowitą kanapkę. To naprawdę bardzo proste!

Wystarczy, że zawiniesz pieczywo z serem w plastry bekonu i usmażysz, a efekt na pewno pozytywnie cie zaskoczy. Taka przekąska idealnie nada się na śniadanie lub jako imprezowy przysmak.

Nie traćmy więc czasu i zabierzmy się za przygotowanie tych pyszności. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 2 kawałki pieczywo tostowe
  2. 6 plastrów boczek
  3. 2 łyżki żółty ser
  4. 3 łyżki olej
Sposób przygotowania:
1. Ułóż pionowo na talerzu trzy plastry boczku, a na ich środku umieść kawałek pieczywa tostowego.
2. Na kawałku chleba równomiernie rozłóż starty żółty ser, a następnie połóż na nim jeszcze jeden kawałek pieczywa.
3. Zawiń plastry boczku do środka kanapki.
4. Na zawiniętej kanapce ustaw pozostałe 3 plastry boczku, tym razem poziomo.
5. Obróć kanapkę na drugą stronę i ponownie zawiń plastry do środka.
6. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią kanapkę zawiniętą w boczek. Smaż przez 5 minut, co jakiś czas obracając ją na drugą stronę. Kiedy boczek będzie dosmażony, przełóż z patelni na talerz i przekrój kanapkę na pół.
7. Wygląda przepysznie!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także