Co powiesz na nowy rodzaj przekąski – kanapka z rybą i to nie byle jaką ? Bo w białym wydaniu! Tego przepisu nie możesz przegapić ?
Zobacz także: Kotlety warzywne – idealne na każdą okazję
Składniki:
Porcje- 4 szt. szynka szwarcwaldzka plastry
- 300 g filet z białej ryby
- 1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
- 1 szt. chleb pełnoziarnisty
- 50 g czerwone pesto
- 150 g guacamole
- 2 szt. ogórek kiszony
- 50 g mix sałat
Sposób przygotowania:
- Ułóż plaster szynki w poziomie, a drugi w pionie. Na środku umieść kawałek ryby i dopraw ją przy pomocy pieprzu cytrynowego. Następnie zwiń i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Podziel chleb pełnoziarnisty na mniejsze kawałki. Na 4 kanapkach rozprowadź czerwone pesto. Pozostałe zostaw solo. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
- Na podpieczonym chlebie z pesto ułóż liść sałaty. Następnie dodaj kolejną kanapkę chleba pełnoziarnistego (solo) i guacamole...
- ...podpieczoną rybę, dwa plastry ogórka oraz kolejną kanapkę z czerwonym pesto.
- Smacznego!
Kanapka z białą rybąJaka jest najlepsza kanapka? Oczywiście piętrowa i kolorowa 👍PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/252858
Posted by Pyszności on Tuesday, May 7, 2019