Wirtualna Polska

Kanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią

kanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią

Tym razem dla naszych maluchów przygotujemy kanapki z piekarnika. Co więcej, przy okazji do posiłku przemycimy zdrowe warzywa. #ukrytewarzywa rządzi na naszym kanale!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Gofry na słono podane na patykach

Kanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią 4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto francuskie na 4 kawałki.
    Podziel ciasto francuskie na 4 kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Na każdym kawałku pozaginaj do środka wszystkie boki. Na środku rozsyp startą na tarce cukinię...
    Na każdym kawałku pozaginaj do środka wszystkie boki. Na środku rozsyp startą na tarce cukinię...
  3. ...parmezan, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek granulowany i sól. Na samym końcu dodaj po jednym jajku.
    ...parmezan, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek granulowany i sól. Na samym końcu dodaj po jednym jajku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Posmaruj brzegi ciasta francuskiego roztrzepanym jajkiem. Wstaw kanapki do piekarnika na 12-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Posmaruj brzegi ciasta francuskiego roztrzepanym jajkiem. Wstaw kanapki do piekarnika na 12-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×