PrzepisKanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią

Kanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią

Kanapki z piekarnika z jajkiem i cukinią
Pyszności
09.01.2020 12:00, aktualizacja: 13.01.2020 09:31

Tym razem dla naszych maluchów przygotujemy kanapki z piekarnika. Co więcej, przy okazji do posiłku przemycimy zdrowe warzywa. #ukrytewarzywa rządzi na naszym kanale!

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 5 szt. jajka
  3. 1 szt. cukinia
  4. 1/2 szkl. parmezan
  5. 1 łyżka czosnek granulowany
  6. 1 łyżka pieprz
  7. 1 łyżka sól
  8. 1 łyżka zioła prowansalskie

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto francuskie na 4 kawałki.

Obraz

2. Na każdym kawałku pozaginaj do środka wszystkie boki. Na środku rozsyp startą na tarce cukinię...

Obraz

3. ...parmezan, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek granulowany i sól. Na samym końcu dodaj po jednym jajku.

Obraz

4. Posmaruj brzegi ciasta francuskiego roztrzepanym jajkiem. Wstaw kanapki do piekarnika na 12-15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także