Pyszne kanapki ze słodkich bułeczek z szynką, serem, ogórkiem i sosem musztardowym

Kanapka to idealna przekąska, ponieważ nie dość, że łatwo ją przyrządzić, to można ją zabrać praktycznie wszędzie – do pracy, szkoły czy też w podróż.

Zazwyczaj przyrządzamy kanapki ze zwyczajnego chleba lub bułek. Jeżeli jesteś już tym znudzony i masz ochotę na coś ciekawszego, to znajdujesz się w idealnym miejscu, ponieważ już za chwilę pokażę ci, jak wykorzystać do tego słodką bułeczkę. Efekt jest naprawdę fantastyczny.

Przepis znajdziesz poniżej.

Pyszne kanapki ze słodkich bułeczek z szynką, serem, ogórkiem i sosem musztardowym
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne kanapki ze słodkich bułeczek z szynką, serem, ogórkiem i sosem musztardowym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Przekrój bułki na pół i połóż je na blaszce do pieczenia.
    Przekrój bułki na pół i połóż je na blaszce do pieczenia.
  2. Na każdej połówce bułki połóż po jednym plastrze szynki i żółtego sera i po trzy plasterki ogórka kiszonego.
    Na każdej połówce bułki połóż po jednym plastrze szynki i żółtego sera i po trzy plasterki ogórka kiszonego.
  3. Złóż połówki bułek tak, aby powstało 6 kanapek.
    Złóż połówki bułek tak, aby powstało 6 kanapek.
  4. Do miseczki włóż roztopione masło i musztardę. Dokładnie wymieszaj.
    Do miseczki włóż roztopione masło i musztardę. Dokładnie wymieszaj.
  5. Polej wierzch kanapek przygotowanym sosem z masła i musztardy. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Polej wierzch kanapek przygotowanym sosem z masła i musztardy. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
  6. Po 20 minutach wyjmij gotowe kanapki.
    Po 20 minutach wyjmij gotowe kanapki.
  7. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×