Pyszne kanapki ze słodkich bułeczek z szynką, serem, ogórkiem i sosem musztardowym

Kanapka to idealna przekąska, ponieważ nie dość, że łatwo ją przyrządzić, to można ją zabrać praktycznie wszędzie – do pracy, szkoły czy też w podróż.



Zazwyczaj przyrządzamy kanapki ze zwyczajnego chleba lub bułek. Jeżeli jesteś już tym znudzony i masz ochotę na coś ciekawszego, to znajdujesz się w idealnym miejscu, ponieważ już za chwilę pokażę ci, jak wykorzystać do tego słodką bułeczkę. Efekt jest naprawdę fantastyczny.
Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
Porcje- 6 szt. słodkie bułeczki
- 12 plastrów szynka
- 12 plastrów żółty ser
- 36 plasterki ogórek kiszony
- 150 g masło roztopione
- 1 łyżka musztarda
Sposób przygotowania:
- Przekrój bułki na pół i połóż je na blaszce do pieczenia.
- Na każdej połówce bułki połóż po jednym plastrze szynki i żółtego sera i po trzy plasterki ogórka kiszonego.
- Złóż połówki bułek tak, aby powstało 6 kanapek.
- Do miseczki włóż roztopione masło i musztardę. Dokładnie wymieszaj.
- Polej wierzch kanapek przygotowanym sosem z masła i musztardy. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 20 minut.
- Po 20 minutach wyjmij gotowe kanapki.
- Smacznego!
Komentarze