PrzepisZupyKapuścianka z pomidorami

Kapuścianka z pomidorami

Kapuścianka z pomidorami
Pyszności
13.11.2018 10:00, aktualizacja: 10.09.2020 10:18

Co powiecie na jesienną zupkę z kapustą w roli głównej? Jak dla nas to strzał w 10! ? Gorąco polecamy ?

Składniki:

  1. 500 g szponder wołowy
  2. 1/2 szt. kapusta
  3. 2 łyżeczki pieprz z podziałem na pół
  4. 2 łyżki olej roślinny
  5. 1 litr woda
  6. 7-8 szt. ziele angielskie;
  7. 800 g pomidory krojone z puszki
  8. 1 szt. cebula
  9. 1/3 szkl. cukier trzcinowy
  10. 1/3 szkl. czerwony ocet winny
  11. 2-3 łyżeczki sól z podziałem na pół

Sposób przygotowania:

1. Podsmaż szponder wołowy po 2 minuty z każdej strony. Przed włożeniem do garnka, nie zapomnij doprawić mięsa przy pomocy soli i pieprzu.

Obraz

2. W tym samym garnku podsmaż cebulę (doprawioną solą). Następnie dodaj kapustę, ziele angielskie i podsmażony szponder.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać również wody. Gotuj mieszankę przez 60 minut.

Obraz

4. Jako kolejne składniki dodaj pomidory, brązowy cukier, ocet winny, sól i pieprz. Gotuj przez 20 minut.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także