Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka

Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka tworzy wyjątkowy duet smakowy. Jest to idealna kombinacja na kolację, którą z pewnością pokochasz od pierwszego kęsa.
Pastę z tuńczyka przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Hot dog z Ovi
Składniki:
Porcje- 1 szt. czerwona cebula
- 5 szt. suszone pomidory w oleju
- 3 szt. jajka ugotowane na twardo
- 250 g twaróg chudy
- 140 g tuńczyk w oleju
- 3 łyżki śmietana 22%
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka zioła prowansalskie
- 3/4 szkl. liście bazylii
- 1 szt. kapusta pekińska
Sposób przygotowania:
- W robocie kuchennym połącz cebulę, suszone pomidory i liście bazylii.
- Następnie dodaj do powstałej mieszanki jajka, twaróg, tuńczyka w oleju, śmietanę, oregano, zioła prowansalskie oraz pieprz.
- Podziel kapustę pekińską na pół. Następnie umieść pastę z tuńczyka na każdym liściu.
- Wytnij głąb i zwiń w rulon przy pomocy folii spożywczej. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Smacznego!
Komentarze