PrzepisSałatkiKapusta pekińska z pastą z tuńczyka

Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka

Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka
Pyszności
07.02.2021 17:00, aktualizacja: 08.02.2021 13:43

Kapusta pekińska z pastą z tuńczyka tworzy wyjątkowy duet smakowy. Jest to idealna kombinacja na kolację, którą z pewnością pokochasz od pierwszego kęsa.

Pastę z tuńczyka przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. czerwona cebula
  2. 5 szt. suszone pomidory w oleju
  3. 3 szt. jajka ugotowane na twardo
  4. 250 g twaróg chudy
  5. 140 g tuńczyk w oleju
  6. 3 łyżki śmietana 22%
  7. 1 łyżka oregano
  8. 1 łyżka zioła prowansalskie
  9. 3/4 szkl. liście bazylii
  10. 1 szt. kapusta pekińska

Sposób przygotowania:

1. W robocie kuchennym połącz cebulę, suszone pomidory i liście bazylii.

Obraz

2. Następnie dodaj do powstałej mieszanki jajka, twaróg, tuńczyka w oleju, śmietanę, oregano, zioła prowansalskie oraz pieprz.

Obraz

3. Podziel kapustę pekińską na pół. Następnie umieść pastę z tuńczyka na każdym liściu.

Obraz

4. Wytnij głąb i zwiń w rulon przy pomocy folii spożywczej. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także