Karkówka na grilla w piwnej marynacie

Karkówka na grilla w piwnej marynacie na bazie ketchupu i musztardy to kulinarne arcydzieło, któremu nie można się oprzeć. Już za moment sama się o tym przekonasz 😍
W przygotowaniu pysznej marynaty pomógł nam Ketchup Kielecki łagodny oraz Musztarda Kielecka grillowa. Oba produkty dostępne są w nowych i wygodniejszych opakowaniach.
Zobacz także: Trzy sosy z majonezem
Składniki:
Porcje szt.- 1 szt. cebula starta
- 2-3 ząbki czosnek
- 2 łyżki cukier trzcinowy
- 1/2 szkl. miód
- 1/3 szkl. ocet jabłkowy
- 100 ml piwo jasne
- 1/2 szkl. ketchup KIELECKI łagodny
- 1/2 szkl. musztarda KIELECKA grillowa
- 1 łyżka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 kg karkówka wieprzowa
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpoczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: startą na tarce cebulę, cukier trzcinowy, czosnek, pieprz, sól, miód, ocet jabłkowy,
- ...jasne piwo, Musztardę Kielecką i Ketchup Kielecki. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Pokrój karkówkę na plastry o grubości 1,5 cm. Następnie zalej je wcześniej przygotowaną marynatą i odstaw na 2 godziny.
- Po tym czasie grilluj zamarynowane mięso ok. 5 minut na każdej ze stron. Na grillu przygotuj również kolorowe warzywa.
- Smacznego!
Komentarze