PrzepisGrillKarkówka na grilla w piwnej marynacie

Karkówka na grilla w piwnej marynacie

Karkówka na grilla w piwnej marynacie
Pyszności
19.06.2020 17:00, aktualizacja: 02.07.2020 08:05

Karkówka na grilla w piwnej marynacie na bazie ketchupu i musztardy to kulinarne arcydzieło, któremu nie można się oprzeć. Już za moment sama się o tym przekonasz 😍

W przygotowaniu pysznej marynaty pomógł nam Ketchup Kielecki łagodny oraz Musztarda Kielecka grillowa. Oba produkty dostępne są w nowych i wygodniejszych opakowaniach.

Składniki:

  1. 1 szt. cebula starta
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1 kg karkówka wieprzowa
  4. 2 łyżki cukier trzcinowy
  5. 1/2 szkl. miód
  6. 1/3 szkl. ocet jabłkowy
  7. 100 ml piwo jasne
  8. 1/2 szkl. ketchup KIELECKI łagodny
  9. 1/2 szkl. musztarda KIELECKA grillowa
  10. 1 łyżka sól
  11. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: startą na tarce cebulę, cukier trzcinowy, czosnek, pieprz, sól, miód, ocet jabłkowy,

Obraz

2. ...jasne piwo, Musztardę Kielecką i Ketchup Kielecki. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.

Obraz

3. Pokrój karkówkę na plastry o grubości 1,5 cm. Następnie zalej je wcześniej przygotowaną marynatą i odstaw na 2 godziny.

Obraz

4. Po tym czasie grilluj zamarynowane mięso ok. 5 minut na każdej ze stron. Na grillu przygotuj również kolorowe warzywa.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także