Karkówka na grilla w piwnej marynacie

Porcje
6szt.
Porcje
6szt.
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: startą na tarce cebulę, cukier trzcinowy, czosnek, pieprz, sól, miód, ocet jabłkowy,
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. …jasne piwo, Musztardę Kielecką i Ketchup Kielecki. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  3. Pokrój karkówkę na plastry o grubości 1,5 cm. Następnie zalej je wcześniej przygotowaną marynatą i odstaw na 2 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Po tym czasie grilluj zamarynowane mięso ok. 5 minut na każdej ze stron. Na grillu przygotuj również kolorowe warzywa.
  5. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska