Karkówka pod ziołowym twarożkiem

karkówka pod ziołowym twarożkiem

Karkówka w naszej kuchni przeszła prawdziwą metamorfozę. Najpierw trafiła do marynaty, a potem zapiekliśmy ją pod ziołowym twarożkiem. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: Panierowany filet z kurczaka z piekarnika

Karkówka pod ziołowym twarożkiem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Karkówka pod ziołowym twarożkiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Serowa mieszanka

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: passatę pomidorową, ocet jabłkowy, czosnek, sól, pieprz oraz suszony majeranek. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: passatę pomidorową, ocet jabłkowy, czosnek, sól, pieprz oraz suszony majeranek. Dokładnie wymieszaj.
  2. Umieść w marynacie karkówkę i odstaw na 2 godziny.
    Umieść w marynacie karkówkę i odstaw na 2 godziny.
  3. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. Tym razem połącz: ser twarogowy, natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz.
    W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. Tym razem połącz: ser twarogowy, natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz.
  4. W naczyniu żaroodpornym umieść zamarynowane kawałki karkówki. Na wierzchu rozprowadź mieszankę serową.
    W naczyniu żaroodpornym umieść zamarynowane kawałki karkówki. Na wierzchu rozprowadź mieszankę serową.
  5. Nie zapomnij także o mozzarelli. Wstaw do piekarnika na 20 minut temp. 180 stopni Celsjusza).
    Nie zapomnij także o mozzarelli. Wstaw do piekarnika na 20 minut temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×