Karkówka pod ziołowym twarożkiem

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Podstawowe składniki
Serowa mieszanka
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: passatę pomidorową, ocet jabłkowy, czosnek, sól, pieprz oraz suszony majeranek. Dokładnie wymieszaj.
  2. Umieść w marynacie karkówkę i odstaw na 2 godziny.
  3. W międzyczasie przygotuj serową mieszankę. Tym razem połącz: ser twarogowy, natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz.
  4. W naczyniu żaroodpornym umieść zamarynowane kawałki karkówki. Na wierzchu rozprowadź mieszankę serową.
  5. Nie zapomnij także o mozzarelli. Wstaw do piekarnika na 20 minut temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!