Karkówka w piwnej marynacie

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Marynata
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Potnij karkówkę na cienkie plastry.
  2. Następnie przygotuj marynatę. W tym celu połącz w misce: musztardę, czosnek, majeranek, pieprz, sól oraz jasne piwo. Dokładnie wymieszaj.
  3. W powstałej marynacie umieść plastry karkówki, po czym wstaw miskę z zawartością do lodówki minimum na 2 godziny.
  4. W międzyczasie potnij ziemniaki w cienkie talarki przy pomocy robota kuchennego.
  5. Teraz umieść na przemian plastry karkówki i talarki ziemniaczane.
  6. Kiedy powstanie już mała wieżyczka, zabezpiecz całość przy pomocy patyczków do szaszłyków. Następnie piecz karkówkę pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza). Usuń folię aluminiową i piecz przez kolejne 20 minut.
  7. Smacznego!