Znalazł dziecinnie łatwy sposób na zrobienie domowego karmelu! Wygląda smakowicie!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Masło powinno być rozpuszczone, aby łatwiej się wszystko mieszało.
  2. Wymieszaj dokładnie zawartość, aby powstała pasta o jednolitej konsystencji.
  3. Włóż masę na 5 minut do mikrofalówki (1100W). Po tym czasie przelej ją do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia. Najlepiej, jak jego spora część będzie wystawać, ponieważ dzięki temu łatwiej wydostaniesz ją ze środka. WAŻNE: Nie można spalić masy w mikrofalówce.
  4. Odstaw masę na noc. Musi ostygnąć. Gdy będzie zimna, możesz ją już włożyć nawet do lodówki.
  5. Czas na krojenie! Najlepiej, gdy kostki będą małe – w sam raz na jeden kęs. Dobrze się je kroi ciepłym nożem.
  6. I gotowe! Przepyszne karmelowe kosteczki!