Karmelowe lody z kruszonką

Porcje
10
Porcje
10
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W mikserze połącz ze sobą śmietankę oraz mleko skondensowane. Po chwili dodaj ekstrakt waniliowy.
  2. Przełóż połowę powstałej mieszanki do formy. Następnie dodaj sos karmelowy.
  3. Na wierzchu rozprowadź pozostałą część masy. Ponownie dodaj sos karmelowy i przy pomocy łyżeczki dokładnie wymieszaj.
  4. Formę przykryj folią spożywczą i mroź przez 4 godziny.
  5. Gotowe lody obtocz w rozkruszonych herbatnikach.
  6. Deser podawaj z sosem karmelowym i białą czekoladą.
Karmelowe lody z kruszonką
Karmelowe lody z kruszonką

Tym razem postanowiliśmy połączyć ze sobą lody karmelowe i herbatniki 😉 Idealna kombinacja 😍

Posted by Pyszności on Sunday, June 24, 2018