Kategorie PrzepisySłodkości

Pysznościowa karpatka domowej roboty

Karpatka to kolejny przepis z zeszytów naszych babć, któremu nigdy nie odmawiamy. Po prostu nie ma takiej opcji!

Zobacz także: Drożdżówki z serem domowej roboty

Pysznościowa karpatka domowej roboty15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pysznościowa karpatka domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Krem

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą budyń waniliowy, cukier i szklankę mleka.
    W misce połącz ze sobą budyń waniliowy, cukier i szklankę mleka.
  2. Zagotuj resztę mleka i dodaj mieszankę z miski. Odstaw budyń do ostudzenia.
    Zagotuj resztę mleka i dodaj mieszankę z miski. Odstaw budyń do ostudzenia.
  3. W garnku połącz ze sobą: masło, wodę i mąkę.
    W garnku połącz ze sobą: masło, wodę i mąkę.
  4. Po chwili dodaj stopniowo jajka i proszek do pieczenia.
    Po chwili dodaj stopniowo jajka i proszek do pieczenia.
  5. Podziel mieszankę na pół i rozprowadź na dwóch blachach do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel mieszankę na pół i rozprowadź na dwóch blachach do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  6. Połącz ostudzony budyń ze zmiksowanym masłem.
    Połącz ostudzony budyń ze zmiksowanym masłem.
  7. Przełóż części powstałym kremem. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Przełóż części powstałym kremem. Wstaw do lodówki na 2 godziny.  Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Pysznościowa karpatka

Kultowe ciasto w naszym wydaniu zniknęło z blaszki w mgnieniu oka 😉 U Was będzie podobnie 👌PRZEPIS 👉 http://www.pysznosci.pl/255205

Publiée par Słodkości sur Mardi 25 juin 2019