Kategorie Dania

Pyszne kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową

W tym artykule chciałabym zaprezentować ci świetny przepis na kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową.

To danie jest po prostu przepyszne, a do tego bardzo aromatyczne. Koniecznie go wypróbuj, a jestem prawie pewna, że nie pożałujesz!

A więc do dzieła. Przepis znajdziesz poniżej.

Pyszne kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne kaszotto z indykiem, cukinią i fasolką szparagową
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć na nią kaszę i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i podsmażaj przez ok. 5 min raz na jakiś czas mieszając. W między czasie dodaj oregano. Przesuń kaszę na bok patelni.
    Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć na nią kaszę i chwilę podsmażaj. Następnie dodaj pokrojoną cebulę i podsmażaj przez ok. 5 min raz na jakiś czas mieszając. W między czasie dodaj oregano. Przesuń kaszę na bok patelni.
  2. Na wolnym miejscu patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć pokrojonego indyka. Polej sosem sojowym i podsmażaj przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. W między czasie składniki z drugiego boku patelni przemieszaj. Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
    Na wolnym miejscu patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, a następnie wrzuć pokrojonego indyka. Polej sosem sojowym i podsmażaj przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. W między czasie składniki z drugiego boku patelni przemieszaj. Wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
  3. Dodaj białe wino i gotuj przez ok. 3 minuty, aż odparuje. Następnie wlej na patelnię gorący bulion. Dopraw według uznania pieprzem i poczekaj, aż mieszanka się zagotuje. Kiedy się zagotuje, przykryj przykrywką i gotuj przez 20 minut.
    Dodaj białe wino i gotuj przez ok. 3 minuty, aż odparuje. Następnie wlej na patelnię gorący bulion. Dopraw według uznania pieprzem i poczekaj, aż mieszanka się zagotuje. Kiedy się zagotuje, przykryj przykrywką i gotuj przez 20 minut.
  4. Po 20 minutach zdejmij pokrywkę i dodaj fasolkę szparagową oraz cukinię. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. Po 7 minutach zdejmij patelnię z ognia.
    Po 20 minutach zdejmij pokrywkę i dodaj fasolkę szparagową oraz cukinię. Wymieszaj i gotuj pod przykryciem przez ok. 7 minut, raz na jakiś czas mieszając. Po 7 minutach zdejmij patelnię z ognia.
  5. Zawartość patelni rozłóż na talerze i posyp z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
    Zawartość patelni rozłóż na talerze i posyp z wierzchu posiekanym szczypiorkiem.
  6. Smacznego!

Dzisiaj przygotowaliśmy dla was specjalne danie bez grama sera i boczku 😀 😌 Mamy nadzieję, że wam się spodoba, bo nam bardzo zasmakowało! 😄

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 6 grudnia 2016
150888