in ,

Kapsalon – holenderski kebab

Kebab w innej formie? Czemu nie! W końcu ciekawych pomysłów nigdy za wiele 😉

Kapsalon - holenderski kebab
Kapsalon - holenderski kebab
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Podstawowe składniki
Kurczak
Sos
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. W formie do pieczenia umieść frytki. Dodaj do nich sól, oregano i czosnek suszony. Następnie wstaw do piekarnika (patrz na opakowanie).
    W formie do pieczenia umieść frytki. Dodaj do nich sól, oregano i czosnek suszony. Następnie wstaw do piekarnika (patrz na opakowanie).
  2. W międzyczasie przygotuj kurczaka. W tym celu połącz go z papryką słodką, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim, curry, mielonym imbirem, pieprzem, solą oraz olejem.
    W międzyczasie przygotuj kurczaka. W tym celu połącz go z papryką słodką, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim, curry, mielonym imbirem, pieprzem, solą oraz olejem.
  3. Dokładnie wymieszaj i podsmaż na patelni przez 5-10 minut.
    Dokładnie wymieszaj i podsmaż na patelni przez 5-10 minut.
  4. Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść plastry żółtego sera. Ponownie wstaw do piekarnika na 5 minut.
    Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść plastry żółtego sera. Ponownie wstaw do piekarnika na 5 minut.
  5. Kiedy danie będzie się piekło, przygotuj sos łącząc ze sobą jogurt grecki, sól, pieprz i czosnek suszony.
    Kiedy danie będzie się piekło, przygotuj sos łącząc ze sobą jogurt grecki, sól, pieprz i czosnek suszony.
  6. Umieść na stopionym serze kawałki pomidora i ogórka. Nie zapomnij dodać również przygotowany sos.
    Umieść na stopionym serze kawałki pomidora i ogórka. Nie zapomnij dodać również przygotowany sos.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Co myślisz?