Kapsalon – holenderski kebab

Porcje
6
Porcje
6
Składniki
Podstawowe składniki
Kurczak
Sos
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. W formie do pieczenia umieść frytki. Dodaj do nich sól, oregano i czosnek suszony. Następnie wstaw do piekarnika (patrz na opakowanie).
  2. W międzyczasie przygotuj kurczaka. W tym celu połącz go z papryką słodką, czosnkiem granulowanym, kminem rzymskim, curry, mielonym imbirem, pieprzem, solą oraz olejem.
  3. Dokładnie wymieszaj i podsmaż na patelni przez 5-10 minut.
  4. Przełóż kurczaka do formy do pieczenia. Na wierzchu umieść plastry żółtego sera. Ponownie wstaw do piekarnika na 5 minut.
  5. Kiedy danie będzie się piekło, przygotuj sos łącząc ze sobą jogurt grecki, sól, pieprz i czosnek suszony.
  6. Umieść na stopionym serze kawałki pomidora i ogórka. Nie zapomnij dodać również przygotowany sos.
  7. Smacznego!
Kapsalon – holenderski kebab