in ,

Domowy kebab light z indyka w towarzystwie warzyw

Co powiesz na domowy kebab light, w którym znajdziesz wszystko to, co najlepsze? Do tego w 100% w zdrowej formie? Będzie się działo!

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Wiemy, to prawdziwy strzał w 10, dlatego nie możesz go przegapić 👍

Zobacz także: Domowe i zdrowe ciastka z ziaren z piekarnika

Domowy kebab light z indyka w towarzystwie warzyw
Domowy kebab light z indyka w towarzystwie warzyw
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Marynata

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz ze sobą: oliwę z oliwek, oregano, tymianek, czosnek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz ze sobą: oliwę z oliwek, oregano, tymianek, czosnek, sól, pieprz oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
  2. Zamarynuj osobno mięso i...
    Zamarynuj osobno mięso i...
  3. ...warzywa (oprócz batata). Odstaw na 1-2 godziny.
    ...warzywa (oprócz batata). Odstaw na 1-2 godziny.
  4. Przy pomocy patyczków do szaszłyków stwórz wieżę z mięsa i warzyw. Na samym spodzie powinien znaleźć się batat. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Przy pomocy patyczków do szaszłyków stwórz wieżę z mięsa i warzyw. Na samym spodzie powinien znaleźć się batat. Wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Podziel upieczone mięso i warzywa na mniejsze kawałki. Wykorzystaj te elementy, sos jogurtowo-koperkowy i tortille pełnoziarniste do stworzenia pysznych kebabów.
    Podziel upieczone mięso i warzywa na mniejsze kawałki. Wykorzystaj te elementy, sos jogurtowo-koperkowy i tortille pełnoziarniste do stworzenia pysznych kebabów.
  6. Smacznego!
    Smacznego!