Kategorie Przekąski

Keczup z cukinii

Dziś publikujemy kolejny przepis nagrodzony w naszym konkursie.

Tym razem na naszej stronie prezentujemy przepis autorstwa Kum Ek, który podzielił się z nami recepturą na keczup z cukinii.

Keczup z cukinii2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Keczup z cukinii
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje l

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie i cebule pokrój w kostkę. Połącz oba składniki w dużej misce i zasyp garścią soli.
    Cukinie i cebule pokrój w kostkę. Połącz oba składniki w dużej misce i zasyp garścią soli.
  2. Odstaw miskę na 6 godzin.
    Odstaw miskę na 6 godzin.
  3. Po tym czasie umieść cukinię i cebulę w garnku. Dodaj cukier i gotuj przez 20 minut. W międzyczasie dodaj ocet.
    Po tym czasie umieść cukinię i cebulę w garnku. Dodaj cukier i gotuj przez 20 minut. W międzyczasie dodaj ocet.
  4. Następnie dodaj przyprawy i przecier pomidorowy. Mieszankę gotuj przez 10 minut.
    Następnie dodaj przyprawy i przecier pomidorowy.  Mieszankę gotuj przez 10 minut.
  5. Przyszły keczup zblenduj, a następnie umieść w słoiku.
    Przyszły keczup zblenduj, a następnie umieść w słoiku.
Keczup z cukinii

Tym razem prezentujemy przepis autorstwa Kum Ek, który postanowił podzielić się swoją recepturą na pyszny ketchup z cukinii 😋

Posted by Pyszności on Wednesday, October 4, 2017
207920