Kategorie Na szybkoPrzepisy

Ketchup domowej roboty

Dziś przygotujemy razem pyszny ketchup domowej roboty. Cała procedura jest bajecznie prosta, więc na pewno sobie z nią poradzisz. O czym przekonasz się już za moment 😉

Zobacz także: Zdrowy deser a’la Monte

Ketchup domowej roboty400
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ketchup domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje ml

Sposób przygotowania:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Zagotuj ocet z przyprawami i odstaw do ostygnięcia.
    Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Zagotuj ocet z przyprawami i odstaw do ostygnięcia.
  2. W garnku połącz ze sobą cebulę, czosnek i pomidory. Duś całość pod przykryciem przez 60 minut.
    W garnku połącz ze sobą cebulę, czosnek i pomidory. Duś całość pod przykryciem przez 60 minut.
  3. Po tym czasie przelej ocet przez sitko do garnka. Nie zapomnij dodać cukru i soli. Gotuj całość pod przykryciem przez kolejne 30 minut
    Po tym czasie przelej ocet przez sitko do garnka. Nie zapomnij dodać cukru i soli. Gotuj całość pod przykryciem przez kolejne 30 minut
  4. Czas zblendować składniki.
    Czas zblendować składniki.
  5. Gotową mieszankę przelej do słoików i wstaw do lodówki na całą noc. Gotowy ketchup możesz używać do 7 dni. Możesz go również zapasteryzować. Wtedy okres przydatności wynosi kilka miesięcy.
    Gotową mieszankę przelej do słoików i wstaw do lodówki na całą noc. Gotowy ketchup możesz używać do 7 dni. Możesz go również zapasteryzować. Wtedy okres przydatności wynosi kilka miesięcy.
Sprawdzony przepis na ketchup domowej roboty

Już za moment dowiesz się, jak w szybki i prosty sposób przygotować mega smaczny ketchup domowej roboty 😉PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/296868

Opublikowany przez Pyszności Wtorek, 2 czerwca 2020
296868