PrzepisPrzekąskiKiełbasa w ziemniaczanej otoczce

Kiełbasa w ziemniaczanej otoczce

Kiełbasa w ziemniaczanej otoczce
Pyszności
05.11.2018 17:00, aktualizacja: 06.11.2018 12:07

Pyszna i tradycyjna przekąska dziś wjeżdża na nasz kanał. Jak dla nas to świetnia propozycja zarówno na imprezę, jak i wieczór filmowy w gronie najbliższych.

Składniki:

  1. 2 szt. kiełbasa śląska
  2. 700 g ziemniaki ugotoane
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 1 szt. cebula podsmażona
  5. 1 szkl. ser żółty
  6. 4 łyżki masło
  7. 1 łyżka tymianek
  8. 1 szkl. bułka tarta
  9. 1 szkl mąka pszenna
  10. 2-3 szt. jajka
  11. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, cebulę, żółty ser, masło, tymianek, pieprz i sól.

Obraz

2. Następnie podziel kiełbasę śląską na mniejsze kawałki. Przy pomocy mieszanki z ziemniaków stwórz otoczkę dookoła mięsa.

Obraz

3. Czas na panierkę, którą przygotujesz przy pomocy jajek, mąki i bułki tartej.

Obraz

4. Smaż na gorącym oleju.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także