Składniki
|
Sposób przygotowania
Cebulę podziel na krążki i usmaż.
Kiełbaskę przekrój na pół, a następnie włóż do środka kawałki mozzarelli.
Ciasto francuskie przekrój na dwie części. Jedną z nich ponacinaj tak jak na zdjęciu.
Co drugi pasek przełóż na lewą stronę.
Na cieście przy nacięciu umieść kiełbaskę (lub jeśli wolisz parówkę).
Zawiń paski z lewej strony na prawą.
Przenieś pozostałe paski z prawej strony na lewą (jak na zdjęciu).
Powtarzaj tę czynność z kolejnymi kiełbaskami.
Na drugim kawałku ciasta francuskiego umieść usmażone wcześniej krążki cebuli.
Na cebuli połóż ciasto z kiełbaskami.
Dolne ciasto połącz z górnym zawijając boki.
Ciasto nasmaruj rozmieszanym jajkiem.
Włóż do piekarnika nagrzanego na 210 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Po wyciągnięciu z piekarnika możesz podawać z ketchupem i musztardą.
|