Kieszonka dla juniorka

Porcje
12
Porcje
12
Składniki
Serowa mieszanka
Mięsna mieszanka
Pozostałe składniki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą parmezan, mozzarellę, emmental, ricottę, sól oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na patelni podsmaż ze sobą wołowinę, pomidory z puszki, paprykę i przyprawę fajitę. I mięsa mieszanka jest już gotowa!
  3. Na cieście francuskim stwórz 6 prostokątów: z mieszanki serowej, cheddara, jajecznicy i boczku, miksu serów i mięsnej mieszanki, passaty pomidorowej, salami i mozzarelli. Każdy prostokąt obrysuj dokładnie przy pomocy roztrzepanego jajka.
  4. Na wierzchu ułóż 2 warstwę ciasta. Zrób otwory przy pomocy widelca i powierzchnię każdej kieszonki pokryj roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Genialne przekąski możesz podać z ulubionym napojem Twojego malucha. W naszym wypadku padło na niebieską lemoniadę ?