Składniki
|
Sposób przygotowania
Cały proces zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą parmezan, mozzarellę, emmental, ricottę, sól oraz zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszaj.
Na patelni podsmaż ze sobą wołowinę, pomidory z puszki, paprykę i przyprawę fajitę. I mięsa mieszanka jest już gotowa!
Na cieście francuskim stwórz 6 prostokątów: z mieszanki serowej, cheddara, jajecznicy i boczku, miksu serów i mięsnej mieszanki, passaty pomidorowej, salami i mozzarelli. Każdy prostokąt obrysuj dokładnie przy pomocy roztrzepanego jajka.
Na wierzchu ułóż 2 warstwę ciasta. Zrób otwory przy pomocy widelca i powierzchnię każdej kieszonki pokryj roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 30 minut w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku.
Genialne przekąski możesz podać z ulubionym napojem Twojego malucha. W naszym wypadku padło na niebieską lemoniadę ?
|