PrzepisKieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami

Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami

Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami
Pyszności
21.08.2020 12:00, aktualizacja: 24.08.2020 08:36

Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami to genialny pomysł na szybki i łatwy w przygotowaniu deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Składniki:

  1. 1 szt. ciasto francuskie
  2. 1 szt. jajko
  3. 1 słoik dżem wiśniowy
  4. 1/4 szkl. cukier brązowy z cynamonem
  5. 2 szt. jabłka

Sposób przygotowania:

1. Podziel ciasto francuskie na 8 części.

Obraz

2. Na każdym elemencie rozprowadź dżem wiśniowy, zaś na wierzchu umieść plastry jabłek.

Obraz

3. Posyp owoce mieszanką brązowego cukru i cynamonu. Nie zapomnij również posmarować wystających boków roztrzepanym jajkiem.

Obraz

4. Umieść kieszonki z jabłkami w formie do pieczenia. Następnie piecz je przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowy deser posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także