Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami

kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami

Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami to genialny pomysł na szybki i łatwy w przygotowaniu deser dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!

Zobacz także: 3-kolorowe ciasto owocowe na zimno

Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami8
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kieszonki z ciasta francuskiego z jabłkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ciasto francuskie na 8 części.
    Podziel ciasto francuskie na 8 części.
  2. Na każdym elemencie rozprowadź dżem wiśniowy, zaś na wierzchu umieść plastry jabłek.
    Na każdym elemencie rozprowadź dżem wiśniowy, zaś na wierzchu umieść plastry jabłek.
  3. Posyp owoce mieszanką brązowego cukru i cynamonu. Nie zapomnij również posmarować wystających boków roztrzepanym jajkiem.
    Posyp owoce mieszanką brązowego cukru i cynamonu. Nie zapomnij również posmarować wystających boków roztrzepanym jajkiem.
  4. Umieść kieszonki z jabłkami w formie do pieczenia. Następnie piecz je przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Umieść kieszonki z jabłkami w formie do pieczenia. Następnie piecz je przez 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
  5. Gotowy deser posyp cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowy deser posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×